neděle 15. března 2015

Den 1

Váha: 96.5

Snídaně: Tenký plátek celozrnného chleba s lučinou.
Oběd: Trocha bramborové kaše.
Večeře: Nic
Pohyb: 15 minut jógy

U nás doma se společná jídla naštěstí neřeší. Já jsem zvyklá brát si jídlo do pokoje už hodně dlouho, většinou si u toho čtu, nebo koukám na nějaký seriál. Když dneska mamka udělala oběd, šla jsem se podívat co že to máme. Bramborová kaše a smažené karbanátky. 
Mamka: ''Kolik chceš?'' 
Já: ''No já si asi nedám..''
Mamka: ''Proč, je ti špatně?''  .. Vím, že kdybych teď řekla, že ano, měla bych úplný klid, ale já si tuhle výmluvu chci nechat na někdy jindy, protože co když budeme mít ještě něco horšího?
Já: ''Ne, to ne. Jen jsem pozdě vstávala a tudíž i snídala,'' což není pravda ''vezmu si třeba za hodinu..''
A doufala jsem, že si třeba okolo třetí vezmu nějaké ovoce, ale mamka za mnou pak přišla s nandaným talířem do pokoje. Že prý jde mýt nádobí a chce umýt i ty hrnce...
Ještěže můžu jíst v pokoji. Snědla jsem většinu kaše a a karbanátky jsem schovala a později dala našim dvěma pejskům. A jak jim chutnalo!

Řeší se u vás doma, kolik toho sníte? A vy, které jste stejně jako já nezletilé, ví to vaše mamky, že hubnete? Popř. ví jak hubnete? 

9 komentářů:

  1. Moje mamka to neví. Teda, všimla si že hubnu, ale neví jak. Mě už se povedlo shodit deset kilo, přeju stejné štěstí i tobě! :) Ten jídelníček je krásný, těším se na další články :))
    Mája

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem ke své nadváze, a teď to fakt nemyslím nijak zle, by ses klidně mamince mohla s hubnutím svěřit a ona tě určitě podpoří, neboj. :-) U mně mamka vždycky věděla, když jsem hubla, ono se to prostě dřív nebo později vždycky provalí, a když to řekneš sama ve stylu "Mami, rozhodla jsem se, že se svojí postavou něco udělám, pomohla bys mi, prosím?" myslím, že se setkáš s pozitivní odpovědí. A třeba se k tobě maminka i připojí, jak to bylo i v mém případě. Spolu jsme pak vařily, jezdily na kole a bylo to prostě super! Nemusíš pak nic schovávat, nic zatloukat a to nejdůležitější: NEMUSÍŠ LHÁT! Lhaní nikdy nikomu neprospělo, tím se člověk jen ničí, lhát svým blízkým je to nejhorší, když jednou ztratíš důvěru, zpátky si jí získáš jen těžko.
    Věřím, že tě mamča podpoří a bude ti vařit zdravá a lehká jídla a třeba spolu budete chodit na procházky a prospěje to oběma. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viz. odpověď k tvému komentáři u mého minulého článku. A kdybych se mamce svěřila jak jsem začala hubnout, nikdy by mi to nedovolila. Každopádně tvůj blog si ukládám a snad najdu inspiraci. :)

      Vymazat
    2. Tak to je špatný. Máš asi hodně zpomalený metabolismus. Za odborníkama jsem nikdy nebyla (naštěstí), ale co jsem tak slyšela, obvykle předepisují fakt hodně velké množství jídla. Zadávala sis to třeba do kalorických tabulek, abys zjistila, kolik ti toho vlastně předepsala? Možná kdyby sis dávala třeba to, co ti předepsala, ale v polovičním množství, tak by to bývalo pomohlo.
      Taky mě napadlo, že když ti fakt nejde hubnout normálním způsobem, zkus zajít za doktorem kvůli štítné žláze, protože to bývá dost často příčinou toho, že člověk nemůže zhubnout.
      Já mám hodně tlustou nevlastní sestru, má tak 120 kg a kdysi zhubla pomocí herbalife, ale pak se přestala hlídat a má to zpátky. Taky to stálo spoustu peněz.
      Další věc, zkus si vygooglit "zrychlení metabolismu," dávej si chilli omáčky, wasabi, pepř a podobné pálivky, to docela prohání. Zkus cvičit podle nějakého programu, mám fakt dobrou zkušenost s YouTube kanálem "BeFit Lionsgate Fitness," kde jsou 30 až 90 denní programy, samozřejmě člověk občas není doma a cvičit to nemůže, ale je to hezky zpracované a ty cvičení se střídají, takže necvičíš pořád dokola to samé.
      Taky zkus třeba to kolo, teď už bude hezky a dobře se tím hubne. :-)
      Budu ti moc a moc držet palce. A ještě jedna věc - i když budeš jíst málo, vybírej si skladbu potravin. Jez zeleninu, když budeš moct, má strašně malilinkato kalorií, takže i když jí budeš jíst prakticky od rána do večera, bude fungovat spíš jako vláknina a budeš se cítit rychle líp.
      Jinak k tomu squashi - ano, to je taky tenis o zeď, ale ricochet má asi jiná pravidla, co jsem zatím pochopila. :-)

      Vymazat
    3. Moc ti děkuju! :) Ani mi nepřišlo, že bych měla hodně jídla. Pořád jsem měla hlad, a dodržet to byla fakt makačka. Taky je tu ta možnost, že ta paní stála za prd. Štítná žláza mě ani nenapadla, vždycky jsem si myslela že to bude tím metabolismem. Já když mám čas, cvičím Jill, plus každý den jógu. Buď jen 15 minut, nebo déle. Ale jógu necvičím za účelem hubnutí, spíš protože mě to celkem baví a mám pak dobrý pocit, že se aspoň nějak hýbu. Na kanál se půjdu hned kouknout, protože cvičit to samé pořád dokola dlouho nevydržím. :) A k tomu squashi (předtím jsem to napsala hodně divně :D ) my ho občas hrajeme v rámci tělocviku. Jdeme do takového malinkého sportovního centra co tu máme a 'hrajeme'. Záměrně jsem to napsala do uvozovek, protože se nikdo neobtěžoval vysvětlit nám pravidla a nikomu to nejde. Určitě někam napiš jak ti to šlo! :)

      Vymazat
  3. Ahoj! Jídelníček máš moc fajn. S tou rodinou...máš to aspoň dobrý, že můžeš jíst v pokoji. Já normálně přes týden můžu jíst úplně jakkoliv, to je každýmu fuk, ale o víkendu jíme doma společně a to je všechny moooc zajímá kolik si toho dám a jestli mi není špatně a kdovíco ještě... Víkendy jsou prostě zlo. Jinak nechceš spřátelit? :)

    OdpovědětVymazat
  4. wow, konečně je tu někdo s větší nadváhou, nebyla to narážka, jen jsem ráda, že konečně vidím hubnout někoho jako já kdo to potřebuje :) nerada se dívám na ty holky co mají 50 kg a myslí si, že jsou tlusté, nechápou nás, co bychom za tu váhu dali. Věřím, že se ti povede zhubnout :) jídelníček hezký :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi na tom oproti mně ještě dobře! :D Nechtěla by ses spřátelit? :)

      Vymazat