neděle 15. března 2015

Začínám. Podpoříme se?

Ahoj, všechny vás srdečně zdravím!

Včera - 14.3.2015 - jsem se definitivně rozhodla začít s Anou. Mám silnou nadváhu a kila se samozřejmě pokouším shodit už dlouho. Pár dní čtu blogy dívek, které 'Ana styl' jedou už delší dobu. Tyto blogy rozhodly a já se s elánem, energií a pevnou vůlí přidávám mezi vás. Můžu jen doufat ve vzájemnou podporu, protože ve dvou a více se to přece táhne lépe! :)

Jak už jsem zmiňovala, už dříve jsem se pokoušela hubnout. Cvičila jsem jak praštěná, jedla jídla ze kterých se mi zvedal žaludek a výsledek? Celkem nulový, protože jakmile jsem si jeden den dala volno, a tím nemyslím, že jsem se přejedla - jen jsem necvičila, kila šly hned nahoru. Byla jsem dokonce u specialistky, která mi řekla, že mám hodně špatné dispozice. Jinak řečeno po rodičích jsem podědila to nejhorší co jsem mohla a že se mi bude hubnout hodně těžko. Vzala jsem to statečně a v tomhle stylu pokračovala. Pak jsem se ale dostala na jedno čísle na váze, které se měsíc ani nehnulo, přestože jsem nezměnila nic. Tak jsem si přidala cvičení... a ono pořád nic! Tehdy jsem se opravdu naštvala! Copak i já nemůžu být hubená??! Já přece za svoje rodiče nemůžu! A pak jsem na internetu narazila na prý-odstrašující-příklad anorexie. Mluvili o dívce jako o vychrtlé, ale ona byla krásná. Psali o jejím životním stylu, o jejím stravování. Byla jsem zaujatá. Dívka v článku totiž říkala, že měla dokonce přes sto kilo, že se jí nedařilo zhubnout a že už pak byla zoufalá. Její příběh byl celkově hodně podobný tomu mému. Chtěla jsem vědět víc, a tak jsem si do vyhledávače zadala 'anorexie'. Vyjelo mi plno 'odstrašujících' článků. To jsem nechtěla, tak jsem poupravila zadání na 'pro ana blog'. To už mi byly vyhledány lepší výsledky. Jeden odkaz jsem si vybrala, otevřela ho, ... a tak to všechno začalo.

4 komentáře:

  1. Ahoj zlato, děkuju za milý a povzbudivý komentář, já jsem vlastně s vahou docela spokojená, ale chce to doladit pár špíčků! Dřív jsem měla 52 kilo s velikostí 34 a chci je zpátky! Teď mám velikost 36 a těch něco málo přes 56 kilo.. no vím ze zkušenosti, že jedna velikost prostě jsou 4 kila.
    Moc ráda tě podpořím, jen mě trochu zaráží, proč pro ana? Být tebou, hubla bych nějak tak jako něco mezi pro ana a něco mezi zravým hubnutím. Pro ana znamená profesionální anorektička. Anorektičky nebývají ani hezké ani zdravé ani šťastné. Koukni se do mých oblíbených na Elišku (Ella). Ta si prošla díky anorexii fakt peklem.
    Já sama měla lehčí formu anorexie taky. Jedla jsem striktně denně 1000-1100 kCal a řešila i půl kalorie, denně 3x cvičila, nachodila desítky kilometrů, jen abych se hýbala. Ono se to nezdá, ale člověku to vleze na mozek. Pak přijdou příšerné výčitky, když jsi někam pozvaná na oslavu nebo do hospody a dáš si třeba pivo. I když výčitky nejsou vůbec na místě. Pak přijde to, že nikam nebudeš chodit, aby ses takovým situacím vyhla...
    Spíš bych ti doporučila jíst něco ve stylu jako jím já teď. Nejsem tlustá a stejně tímhle stylem hubnu. Základem je jíst 4x denně malé porce po cca 4 hodinách (ukázka: snídaně 40g vloček s mlékem a jablko, oběd pečená ryba s rýži, svačina muesli tyčinka a večeře suchary se šunkou, sýrem, zeleninou) a tak 3-4x týdně sportovat. A nebičovat se, pokud se něco nepovede. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mým problémem je, že já takhle opravdu nezhubnu. Vím, teď si myslíte, že jsem prostě dělala něco špatně, ale přesně na slovo jsem dodržovala režim odborníka. Když kila zůstávala, jak píšu v článku, v podstatě mi ta paní naznačila, že ona už neví a ať už k ní nechodím. Když nad tebou zlomí hůl profesionálka na hubnutí a zdravou výživu, opravdu to zabolí. Tohle zkusit musím. :)

      Vymazat
    2. Ahoj
      Je mi tě opravdu moc líto, i když jsem nikdy neměla takto výrazný problém. Ale můžu ti říct že vím jak se cítíš. Před pár lety kdy jsem byla opravdu značný pucek, jsem dostala od své matky knihu o hubnutí, a celá rodina se mi vysmála.
      Jinak držím ti opravdu moc palce, TY všem jednou vytřeš zrak!

      Vymazat
  2. Ahoj :)).
    Taky teď začínám (sice podruhé). Nicméně úplně pro-ana jsem nikdy nebyla. Už jednou jsem zhubla, ale to extrémním cvičením a velkou úpravou jídla, ale něco jsem jedla... Nicméně přišly deprese, hodně změn a já po 2 letech nabrala zase hrozně moc :´(. Je příšerně těžké začít od začátku. Nechceš spřátelit? :)).

    A hodně štěstí, každý hubne "jinak", takže pokud tohle na tebe bude fungovat :). Hlavně aby jsi byla spokojená ty. Takže držím pěsti, to zvládneš!!!

    http://eva-melody.blog.cz

    OdpovědětVymazat